ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα wok σοτάρουμε τις γαρίδες και το κοτόπουλο. Έπειτα, τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Συμπληρώνουμε εν συνεχεία λίγο ηλιέλαιο στο ήδη υπάρχον wok και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα αβγά μέχρι να γίνουν μια σπασμένη ομελέτα. Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις γαρίδες.
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ομογενοποιούμε τη σόγια, την Oyster sauce, το ξύδι ρυζιού και την καστανή ζάχαρη, φέρνοντας τα σε βρασμό για 1 λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα rice noodles, τα περιχύνουμε με το καυτό νερό και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά.
Συμπληρώνουμε τα noodles ρυζιού στο τηγάνι μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 3 λεπτά, προσθέτοντας επίσης και το mix από τις ρίζες μας.
Τέλος, γαρνίρουμε με ρίζες και φέτες από lime.
Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης