ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρύζι: Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με άφθονο νερό και το αφήνουμε 10΄. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά. Μεταφέρουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο, κρύο νερό και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 7-10 λεπτά, ανάλογα με το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε στο σουρωτήρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να γίνει αφράτο.
Για τα καλαμαράκια: Καθαρίζουμε τα φινόκιο και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφήνουμε τα κατεψυγμένα καλαμαράκια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά και έπειτα τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν τελείως, διαφορετικά θα πετάξουν πολύ λάδι στο σοτάρισμα. Αν είναι μεγάλα κομμάτια, τα κόβουμε στα δύο.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αφού κάψει, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα ακόμα κατεψυγμένα καλαμαράκια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση με τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το φινόκιο, περιχύνουμε τη φρέσκια ντομάτα, το μάραθο και μισό νεροπότηρο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρουμε ζεστό στα πιάτα, πάνω από το ρύζι basmati.
Συνταγή από OliveMagazine
Δείτε τη συνταγή εδώ.