ΥΛΙΚΑ
Για το Pesto Calabrese
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες
- 4 λιαστές τομάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και σοταρισμένη
- 50 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 100 γρ τυρί ricotta
- 30 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 30 γρ τυρί pecorino τριμμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
Για την καλαμαράδα
- 1 πακέτο καλαμάρι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ λεπτοκομμένο σε ροδέλες
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ κουκουνάρι
- 3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 150 γρ Pesto Calabrese