ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι κατά βούληση. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ξεπαγώνουμε στη συντήρηση από το βράδυ το καλαμάρι και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το καλαμάρι. Σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά, αφαιρούμε το καλαμάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Στο μεταξύ κόβουμε τα ντοματάκια και το αγγούρι σε φέτες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τον μαϊντανό και ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τη ρόκα τα στραγγισμένα μαυρομάτικα φασόλια, τα λαχανικά με τα μυρωδικά και τέλος προσθέτουμε το ψημένο καλαμάρι.
- Τέλος, ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tip
Το καλαμάρι χρειάζεται δυνατή φωτιά και λίγη ώρα μαγείρεμα, 2 με 3 λεπτά το πολύ είναι αρκετά για να ψηθεί και να παραμείνει τρυφερό.
Συνταγή από τη food blogger Ευγενία Τρούσα (@letstreatouselves.gr)