ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποψύχουμε τα φιλέτα γλώσσας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο. Τα στεγνώνουμε καλά σε χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πατάτα. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό και βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 10 ακόμα λεπτά. Χτυπάμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ με τον άνηθο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού. Προσαρμόζουμε στις γεύσεις μας με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις βρασμένες baby πατάτες με το θυμάρι, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο, λίγο θυμάρι και σοτάρουμε τα φιλέτα της γλώσσας για 4 λεπτά από κάθε μεριά γυρνώντας τα με προσοχή με μια σπάτουλα. Σβήνουμε με χυμό από ένα λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη