ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τα καλαμάρια. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ηλιέλαιο. Πανάρουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα καλαμάρια με το μείγμα από τα άλευρα. Τηγανίζουμε σε 2 δόσεις τα καλαμάρια στους 160°C για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Παράλληλα, σε μια κανάτα προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, εκτός από το ηλιέλαιο και την κάπαρη. Τα χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να γίνει ένα δεμένο dressing.
Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τηγανισμένα καλαμάρια μαζί με 4 κ.σ σάλτσα και την κάππαρη (την οποία έχουμε ψιλοκόψει). Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μαρινάροντας έτσι το καλαμάρι.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα σάλτσα.
Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης