Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Κοκκινόψαρο χωρίς κεφάλι
Διατροφική δήλωση |
Ανά 100 gr |
% ΠΠΑ* |
Ενέργεια | 116Kcal / 485KJ | 5,8% |
Λιπαρά | 3,8 g | 5,4% |
Kορεσμένα Λιπαρά | 0,6 g | 3% |
Υδρατανθρακες | <0,5 g | 0,2% |
Σάκχαρα | <0,5 g | 0,6% |
Φυτικές ίνες | – | – |
Πρωτεΐνες | 2 g | 40% |
Αλάτι | 0,36 g | 6% |
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία |
Ανά 100g |
%ΔΤΑ** |
Φώσφορος | 205mg | 29.3% |
Κάλιο | 386 mg | 19,3% |
Σελήνιο | 63mg | 114,5% |
Βιταμίνη Β12 | 1,39mg | 55,6% |
Βιταμίνη D | 3,8mg | 76% |
Ω-3 λιπαρά (EPA+DHA) | 263mg | – |
ΠΠΑ= *% κάλυψη της Προσλαμβανόμενης ποσότητας αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 KJ/ 2000 Kcal)
ΔΤΑ=**% κάλυψη της Διατροφικής Τιμής Αναφοράς
Τι πρέπει να γνωρίζετε
ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
- Τα Ω3 λιπαρά συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Τα οφέλη επιτυγχάνονται με ημερήσια κατανάλωση 250mg EPA και DHA (Ω3 λιπαρά).
- Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση της υγείας των οστών.
- Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών.
- Η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
- Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και των νυχιών, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία, στη φυσιολογική σπερματογένεση και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
- Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
- Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίαςτων μυών, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Ο φώσφορος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.
- Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ
Ψάρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Ψυγείο (+5 οC): 24 ώρες
Κατάψυξη:
* (-6 οC): 1 εβδομάδα
** (-12 οC): 1 µήνα
*** (-18 οC): Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος.
• Προϊόν βαθείας κατάψυξης
• Διατηρείται στους -18° C
• Η απόψυξη να γίνεται είτε σε ψυγείο ή σε κρύο τρεχούμενο νερό ή σε φούρνο μικροκυμάτων
• Απαγορεύεται η εκ νέου κατάψυξη μετά την απόψυξη.
ΒΑΡΟΣ
Καθαρό βάρος: περίπου 800 γρ.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΙΕΥΣΗΣ
Ατλαντικός / Ειρηνικός Ωκεανός