Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 80/120
προβρασμένες γαρίδες

Διαθρεπτικά στοιχεία

Διατροφική δήλωση

Ανά 100 gr

% ΠΠΑ*

Ενέργεια 53 Kcal / 222 KJ 2,7%
Λιπαρά 0,7 g 1%
Kορεσμένα Λιπαρά 0,2 g 1%
Υδρατανθρακες 0,2 g 0,1%
Σάκχαρα 0 g 0%
Φυτικές ίνες
Πρωτεΐνες 11,6 g 23,2%
Αλάτι 0,5 g 8,3%

Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία

 Ανά 100g

%ΔΤΑ**

Φώσφορος 244 mg 34,9%
Χαλκός 0,18 mg 18,2%
Σελήνιο 29,6 mg 53,8%
Βιταμίνη Β12 1,1mg 44,4%
Ω-3 λιπαρά (EPA+DHA) 138mg

ΠΠΑ= *% κάλυψη της Προσλαμβανόμενης ποσότητας αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 KJ/ 2000 Kcal)
ΔΤΑ=**% κάλυψη της Διατροφικής Τιμής Αναφοράς

Δείτε με μια ματιά
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Μελέτη αλιευμάτων σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

- Τα Ω3 λιπαρά συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Τα οφέλη επιτυγχάνονται με ημερήσια κατανάλωση 250mg EPA και DHA (Ω3 λιπαρά).
- Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση της υγείας των οστών.
- Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών.
- Η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
- Ο φώσφορος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών.
- Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και των νυχιών, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία, στη φυσιολογική σπερματογένεση και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
- Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στον φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών, στη φυσιολογική μεταφορά του σιδήρου μέσα στον οργανισμό, στον φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού.

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

Μαλάκιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ψυγείο (+5 οC): 24 ώρες
Κατάψυξη:
* (-6 οC): 1 εβδομάδα
** (-12 οC): 1 µήνα
*** (-18 οC): Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος.

• Προϊόν βαθείας κατάψυξης
• Διατηρείται στους -18° C
• Η απόψυξη να γίνεται είτε σε ψυγείο ή σε κρύο τρεχούμενο νερό ή σε φούρνο μικροκυμάτων
• Απαγορεύεται η εκ νέου κατάψυξη μετά την απόψυξη.

ΒΑΡΟΣ

Καθαρό βάρος: 425 γρ.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΙΕΥΣΗΣ

Ινδικός Ωκεανός

Συνταγές με Γαρίδες